RODO

Obowiązek informacyjny do aktualnych i nowych klientów:

Zgodnie z art. 13 ust. 1 i ust. 2 Ogólnego rozporządzenia o ochronie danych z dnia 27 kwietnia 2016 r. (Dz.U.UE.L.2016.119.1) (dalej „RODO”) informujemy, iż:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Damian Kamiński Studio Damian, ul. Gen. Grota-Roweckiego 14/14, 49-300 Brzeg, NIP: 747-186-90-66, Regon: 161235391 (dalej „Administrator”);
  2. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu:
    1. realizacji usług świadczonych przez Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 pkt b) RODO (w celu wykonania umowy),
    2. przesłania oferty ślubnej przez Administratora na podstawie art. 6 ust. 1 pkt a) RODO (zgoda udzielona Administratorowi przez osobę, której dane dotyczą), (jeżeli zgoda została wyrażona przez Panią/Pana).
  3. Odbiorcą Pani/Pana danych osobowych będą podmioty zewnętrzne przetwarzające dane w imieniu Administratora na podstawie umów powierzenia (np. hostingodawca);
  4. Pani/Pana dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego/organizacji międzynarodowej;
  5. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane przez okres realizacji usług świadczonych przez Administratora oraz przez okres wynikający z przedawnienia roszczeń, praw konsumenta, prowadzenia księgowości czy innych uprawnień w tym zakresie;
  6. W związku z przetwarzaniem Pani/Pana danych osobowych przez Administratora, przysługują Pani/Panu określone uprawnienia:
    1. ma Pani/Pan prawo do informacji, jakie dane osobowe dotyczące Pani/Pana przetwarzane są przez Administratora oraz do otrzymania kopii tych danych (tzw. prawo dostępu);
    2. jeżeli przetwarzane dane staną się nieaktualne lub niekompletne (lub w inny sposób niepoprawne) ma Pani/Pan prawo zażądać ich sprostowania;
    3. w pewnych sytuacjach może Pani/Pan zwrócić się do Administratora o usunięcie swoich danych osobowych, tj. kiedy dane przestaną być potrzebne Administratorowi do celów, o których Panią/Pana informował; kiedy cofnie Pani/Pan zgodę na przetwarzanie danych (o ile Administrator nie ma prawa przetwarzać danych na innej podstawie prawnej); jeżeli do przetwarzania doszłoby niezgodnie z prawem; albo jeśli konieczność usunięcia danych wynika z obowiązku prawnego Administratora;
    4. Administrator przetwarza Pani/Pana dane osobowe w celu przedstawienia oferty. W przypadku takiego przetwarzania ma Pani/Pan możliwość wyrażenia sprzeciwu. W konsekwencji Administrator przestanie przetwarzać Pani/Pana dane osobowe w opisanym wyżej celu;
    5. Pani/Pana zgoda może być w dowolnym momencie cofnięta w wiadomości mailowej wysłanej do Administratora. Będzie to miało ten skutek, że przetwarzanie, które dokonane zostało przed cofnięciem zgody nie przestanie być zgodne z prawem, natomiast po cofnięciu zgody Administrator nie będzie przetwarzał danych w celach, dla których zgoda była wyrażona, co jednocześnie uniemożliwi przedstawienie Pani/Panu oferty;

6. jeśli uzna Pani/Pan, że przetwarzane dane osobowe są nieprawidłowe, przetwarzanie jest niezgodne z prawem lub Administrator nie potrzebuje już określonych danych albo kiedy wniesie Pani/Pan sprzeciw wobec przetwarzania, może Pani/Pan także zażądać, aby przez określony, potrzebny czas (np. sprawdzenia poprawności danych lub dochodzenia roszczeń) Administrator nie dokonywał na danych żadnych operacji, a jedynie je przechowywał;

  1. Komentarze Facebook. Jeżeli chce Pan/Pani dodać komentarz pod filmem w strefie klienta należy wypełnić formularz oraz być zalogowanym na portalu Facebook. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne, by dodać komentarz.
  2. System komentarzy obsługiwany jest przez firmę Facebook Inc., 1601 S. California Ave. Palo Alto, CA 94304, USA.Disqus Inc., 301 Howard Street, Suite 300, San Francisco, CA94105, USA. Facebook jest samodzielnym administratorem Państwa danych osobowych, a korzystanie z systemu odbywa się na podstawie akceptacji przez Ciebie regulaminu świadczenia usług przez Facebook.
  3. Dane przekazane podczas dodawania komentarza wykorzystywane są w celu opublikowania komentarza w strefie klienta, a podstawą prawną ich przetwarzania jest Pan/Pani zgoda (art. 6 ust. 1 lit. a RODO) wynikająca z dodania komentarza.
  4. Dane będą przetwarzane przez czas funkcjonowania komentarzy w strefie klienta, chyba że wcześniej poprosisz o usunięcie komentarza, co spowoduje usunięcie Pan/ Pani danych z bazy.
  5. W każdej chwili możesz sprostować swoje dane przypisane do komentarza, jak również zażądać ich usunięcia. Przysługuje Panu/Pani również prawo do przenoszenia danych, o którym mowa w art. 20 RODO. Uprawnienia te możesz realizować bezpośrednio w ramach swojego konta użytkownika Facebook.
  6. Pliki cookies i inne technologie śledzące:
  7. Nasza strona, podobnie jak niemal wszystkie inne strony internetowe, wykorzystuje pliki cookies.
  8. Cookies to niewielkie informacje tekstowe, przechowywane na Pana/Pani urządzeniu końcowym (np. komputerze, tablecie, smartfonie), które mogą być odczytywane przez nasz system teleinformatyczny (cookies własne) lub system teleinformatyczny podmiotów trzecich (cookies podmiotów trzecich).
  9. Niektóre używane przez nas cookies są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki internetowej, tzn. po jej zamknięciu (tzw. cookies sesyjne). Inne cookies są zachowywane na Twoim urządzeniu końcowym i umożliwiają nam rozpoznanie Pana/ Pani przeglądarki przy kolejnym wejściu na stronę (trwałe cookies).
  10. Ma Pani/Pan prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych Pani/Pana dotyczących narusza przepisy RODO;
  11. Zbierane dane nie podlegają profilowaniu. Zbieramy m.in. informacje odnośnie planowanych przez Klientów wydarzeń, które chcieliby uwiecznić na filmie celem przedstawienia oferty Klientowi w celu świadczenia jak najlepszych usług oraz w celu realizacji usług;

18. Podanie przez Panią/Pana danych osobowych jest warunkiem przedstawienia oferty, zawarcia umowy i realizacji usług. Jest Pani/Pan zobowiązana do ich podania a konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości realizacji usług przez Administratora.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Scroll Up